Yellowstone foto – Yellowstone National Park is een nationaal park in de Verenigde Staten, hoofdzakelijk in Wyoming, maar met kleine gedeeltes in de naburige staten Montana en Idaho. Yellowstone is het oudste nationaal park in de wereld. Het park bestaat sinds 1 maart 1872, toen president Ulysses Grant het park oprichtte op basis van ecologische overwegingen, ten tijde van de wereldwijd opkomende industriële revolutie. In 1978 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Yellowstone heeft een oppervlakte van 8983 km², waardoor het meteen ook een van de grootste nationale parken is in de Verenigde Staten. De gemiddelde hoogte in het park is 2440 meter. Het grootste gedeelte van het park bestaat in Wyoming uit bos, waarvan een gedeelte in 1988 door een grote bosbrand is verwoest. In het park leven vele diersoorten, waaronder bizons, herten, verschillende beersoorten, coyotes en wolven. Het park bevat ruim 800 km verharde wegen en dubbel zoveel kilometers in wandelpaden. In het zuiden sluit Yellowstone aan op het andere beroemde nationale park van Wyoming, Grand Teton National Park.

Heeft u ook mooie foto’s van Yellowstone of een andere foto’s van de Verenigde Staten die u met ons wilt delen? Neem dan contact met ons op.

[nggallery id=24]

%d bloggers liken dit: