De Amerikaanse honkballegende Lawrence Peter ‘Yogi’ Berra is dinsdag 23 september’15 op negentigjarige leeftijd overleden.  Hij was in zijn gloriejaren een befaamde slagman en catcher, die met de New York Yankees tien keer de World Series won tussen 1947 en 1963. Yogi Berra, één van de grootste Amerikaanse sporthelden aller tijden, werd in 1972 opgenomen in de Hall of Fame. De voormalige honkballer van de New York Yankees was al geruime tijd ziek.

De New York Yankees werden in de jaren ’40, ’50 en ’60 tot 10 keer toe kampioen, mede door de aanwezigheid van Berra in het team. Berra verweirf vijftien keer de All Star status. De catcher werd drie keer tot Most Valuable Player verkozen. Zijn rugnummer 8 is “retired”, wat zoveel betekekent dat deze niet meer wordt gebruikt door de Yankees. Na zijn actieve carrière boekte Berra ook succes als coach.

 

Berra stond ook bekend om zijn legendarische uitspraken. “It ain’t over till its over”, bijvoorbeeld. En “You can observe a lot by watching.” of “I wish I had an answer to that because I’m tired of answering that question.” Over de bekendheid om zijn opmerkelijke quotes zei hij: “I never said most of the things I said.”

“We treuren om het verlies van een icoon van de Yankees”, twitterde de Major League Baseball. Ook de Yankees reageerden via de sociale media: “We zijn diep bedroefd door het verlies van een Yankees-legende en een Amerikaanse held.”

Yogi-Berra

Dit is nieuws van 23-09-2015

Bron: AnP

%d bloggers liken dit: