Je  gebruikersnamen op sociale media vragen kenbaar moeten maken aan de Amerikaanse douane? Dit gaat mogelijk binnenkort een van de vragen worden bij het inchecken van je vlucht.  Je dient nu al antwoord te geven op vragen met betrekking tot je werk en of je de koffers zelf hebt ingepakt etc. De vragen zouden niet verplicht zijn, maar worden in het voorstel zo geformuleerd dat dat niet direct duidelijk is. Met de informatie kunnen de online gangen van reizigers met een scherp oog worden gevolgd.

US Customs and Border Control diende 23/06 een voorstel in om mensen die een visum aanvragen daarnaar te vragen, meldt The Verge afgelopen week.. Het gaat daarbij dus ook om mensen die voor een vakantie naar de Verenigde Staten afreizen. Honderd procent zeker is het niet daar het Amerikaanse volk zestig dagen de tijd heeft om te reageren op het voorstel voordat dat officieel in behandeling wordt genomen.

Sinds de aanslag in San Bernardino van vorig jaar staan de Amerikaanse immigratie- en veiligheidsdiensten staan onder hoge druk om meer informatie van sociale media te halen. Een van de daders had toen een publiek Facebookbericht achtergelaten tijdens de schietpartij en had jaren eerder privéboodschappen naar Facebookvrienden gestuurd waarin ze geweld besprak. Dit gebeurde overigens al voordat de visum aanvraag plaatsvond.

Amerikaanse Douane - Foto AFP

Dit is nieuws van 27-06-2016
Bron: Telegraaf

%d bloggers liken dit: