De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM, gebruikelijke Engelse term: KLM Royal Dutch Airlines) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland. Thuishaven is de luchthaven Schiphol bij Amsterdam. KLM is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij en vormt de kern van de KLM Groep, waarvan ook KLM cityhopper, Martinair en transavia.com deel uitmaken. KLM is in 2004 gefuseerd met Air France tot de holding Air France-KLM.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 6 reviews
by Ikbenwalter on KLM
KLM DELTA ALLIANCE
Verzorging van documenten: Goed
Prijs / Kwaliteit: Goed

Sinds de alliantie met Delta een aantal jaren geleden worden bepaalde vluchten van KLM van en naar de usa door Delta uitgevoerd.

Mijn ervaring is dat dit niet altijd vermeld is in de boekings en reserverings gegevens of wordt domweg standaard een maand voor vertrek gewijzigd.

Oftewel: verwacht niet altijd een KLM kist en crew.

by Frederique on KLM
Best blue bird
Verzorging van documenten: Top
Prijs / Kwaliteit: Top

Veel rechtstreekse vluchten naar vele plaatsen in Amerika. Dus langer genieten van je vakantie zonder de rompslomp van overstappen.

by Adriana on KLM
KLM via Belgie
Verzorging van documenten: Super
Prijs / Kwaliteit: Goed

In september 2009 met KLM naar Los Angeles. Onze tickets zijn van KLM "Belgie". dit betekent een verplichte treinreis van Antwerpen naar Schiphol met de Thalys. Onze reis ging van Delft, Rotterdam, Antwerpen weer terug via Rotterdam, langs Delft naar Schiphol. complete waanzin dus. Bovendien hadden we ook nog te maken met vertragingen op het spoor zodat we onze Thalys misten. Uiteindelijk zijn na, vertrek uit Delft om 6.30 uur, om 12.00 op Schiphol aangekomen en men was al aan het boarden. Verdere reis goed verlopen. Tevreden over de service aan boord, ruimte tussen stoelen echter veel te klein om 11 uur comfortabel te kunnen zitten. Stoelen met meer beenruimte zijn tegen meerkosten te reserveren, echter erg duur in verhouding met prijs van het ticket. Terug kon het gelukkig zonder de treinreis.

by Winnebago on KLM
Afrikaans eten bij KLM
Verzorging van documenten: Super
Prijs / Kwaliteit: Goed

Wij vlogen eind mei 2009 rechtstreeks AMS->SFO. We hadden goedkoper met een overstap kunnen vliegen, maar rechtstreeks heeft voldoende meerwaarde. Beenruimte is voldoende. Geregeld lopen is het devies. Het was Afrikaans en dat was van twijfelachtige kwaliteit en eigenlijk gewoon niet lekker. De verzorging was goed. De TV-schermpjes zijn waardeloos als je op enige afstand zit. Ook schuin kijken gaat slecht, omdat het LCD is; dit ging vroeger met een beeldbuis beter. We vertrokken weliswaar 10 minuten eerder, maar moesten later een half uur rondjes vliegen, omdat er op SFO nog geen plaats was. Op de terugreis half juli 2009 was het Afrikaanse avontuur voorbij en kregen we smakelijk eten. Ook de service was prima en de stewardessen regelden een stoelendans, waardoor er veel middenplaatsen vrijkwamen en we lekker de ruimte hadden. Mij werd verteld, dat er veel klachten over het Afrikaanse eten waren geweest en men blij was dat dit avontuur voorbij was. We vliegen zeker weer KLM naar de US

by Ebelix on KLM
2006 met KLM naar Atlanta
Verzorging van documenten: Goed
Prijs / Kwaliteit: Goed

In 2006 zijn wij, Eric en Petra, met de KLM naar Atlanta gevlogen. Het ticket was verkregen door het sparen van miles bij flying Blue, het frequent flyer programma van Air France-KLM. Op de heenreis was het mogelijk om via internet in te checken. Doordat je al bent ingechecked gaat de procedure op Schiphol erg snel. Op de terugweg was dit niet mogelijk omdat we een zogenaamd award ticket hadden. Echter vroeg aanwezig zijn op de luchthaven en je werd gelijk ingechecked. De service tijdens de vlucht was goed. Een uur na vertrek warm eten, tussendoor voldoende te drinken en een ijsje. Een uur voor aankomst iets wat op een snack moet lijken. Op de heenweg helaas vertraging gehad omdat de veiligheidscontrole opnieuw moest plaatsvinden. De exit deur van de gate niet goed was afgesloten. Iedereen zat al in het vliegtuig maar moest er weer uit om door de scanners te gaan. Het was een van de laatste vluchten met een B767 naar Atlanta. 2 maanden later werd op deze route een A330 ingezet.

by Jez on KLM
Veel te oncomfortabel
Verzorging van documenten: Matig
Prijs / Kwaliteit: Goed

Mijn eerste ervaring met KLM was geen goede. Veel te krappe zitplaatsen, tv-schermen hangen ergens aan het plafond, zodat, waar je ook zit, je het in je nek krijgt. De stewardessen liepen niet over van vriendelijkheid. Nee, ik ben geen fan van KLM.

Beoordeling: KLM

door USA4ALL leestijd: <1 min
1
%d bloggers liken dit: