Medicijnen meenemen naar Amerika

Als u medicamenten gebruikt en deze mee moet nemen op vakantie is het raadzaam uw apotheek of soms huisarts te vragen naar een medicijnenpaspoort. Hierin wordt in de Engelse taal beschreven welke medicijnen u gebruikt en aangegeven dat deze nodig zijn voor uw gezondheid. Als het medicijnen betreft die drugs bevatten, zoals pillen voor uw hart, dient u een door uw huisarts geschreven verklaring te hebben dat u ze nodig heeft inclusief vermelding van de hoeveelheid medicijnen die u nodig hebt. Uw huisarts kan informatie verschaffen over het feit of uw medicijnen drugs of verslavende middelen bezitten. Het is verstandig om uw medicijnen in uw handbagage te bewaren, zodat u ze altijd direct voorhanden hebt.

Lees hier wat het consulaat schrijft over het meenemen van medicijnen naar de Verenigde Staten:

Verdovende middelen en gevaarlijke drugs zijn verboden toegang. Er zijn zware civiele en / of strafrechtelijke sancties indien u deze toch meeneemt. Concerta en Ritalin zijn goedgekeurde geneesmiddelen. Geef alle medicijnen aan bij de douane bij het betreden van de Verenigde Staten.

Een reiziger die voorgeschreven medicijnen (bijv. hoestgeneeskunde, diuretica, geneesmiddelen voor het hart, kalmerende middelen, slaappillen, antidepressiva, stimulerende middelen, diabetes medicatie, enz.) bij zich dragen moeten met het volgende rekening houden:

  • Alle drugs, medicijnen en soortgelijke producten dienen te kunnen worden geïdentificeerd. (originele verpakking)
  • Draag slechts een zodanige hoeveelheid bij u wat normaal worden gebruikt door een individu die het gezondheidsprobleem heeft waarvoor de drugs of medicijnen benodigd zijn.
  • Heb een actuele recept of een schriftelijke verklaring van uw huisarts bij u, met de verklaring dat het geneesmiddel wordt gebruikt onder voorschrift van een arts en dat het noodzakelijk is voor je fysieke welzijn tijdens het reizen. De doktersverklaring dient de naam en de precieze hoeveelheid van de medicijnen te bevatten die u meeneemt naar de VS.
  • Draag alle medicatie in de handbagage (inclusief naalden voor diabetici), ook in geval van verlies van bagage.
  • Het wordt aanbevolen om een medisch paspoort aan te vragen bij de apotheek / arts.

Medicijnen meenemen naar Amerika

Niet alle geneesmiddelen worden goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) of toegestaan in de Verenigde Staten.
Meer informatie, inclusief een lijst van goedgekeurde geneesmiddelen kan worden gevonden in het FDA Orange Book.

U dient zelf te controleren of uw medicijnen zijn toegestaan in de Verenigde Staten, wij kunnen dit niet voor u doen.

%d bloggers liken dit: