Er is tegenwoordig maar één gemakkelijke manier om in de VS te geraken; door de lucht. Er zijn veel maatschappijen die naar de Verenigde Staten vliegen, met allemaal verschillende prijzen. Zelfs kan het tarief per reisbureau verschillen voor eenzelfde ticket. Goed prijsbewust zoeken / laten voorlichten is dus een must. Om het geheel allemaal nog wat ingewikkelder te maken zijn er verschillende mogelijkheden.
Vliegen naar de Verenigde Staten
Vluchtmogelijkheden
Direct |
Niet overstappen, makkelijk dus. Instappen, uitstappen, start van de vakantie. |
Direct met overstap |
Wel overstappen, voor mensen die van een onderbreking houden kan dit een uitkomst zijn. In veel gevallen heb je echter niet veel tijd om over te stappen dus kan het stressvol zijn om op tijd gereed te zijn voor de vervolgvlucht. Bij een overstap in de VS dien je als eerste door de immigratie en de douane heen te gaan, om vervolgens de reis voort te zetten. |
Stop-over |
Overstappen met de mogelijkheid om langer ergens op de route te blijven en later verder te vliegen. Stop-overs zijn vaak zonder extra kosten mogelijk, afhankelijk van de maatschappij. De afstand tussen de plaatsen waar tussen u reist (het niet vlieggedeelte) mag niet groter zijn dan het traject van het vliegtuig. |
Open Jaw |
Is een geplande stop van langer dan 24 uur, aankomen in de ene plaats, vertrekken vanaf de andere plaats. Bijvoorbeeld aankomen in Las Vegas, met de auto naar New York en daarvandaan weer terug. |
Comfort, diverse toestellen
Er zijn diverse vliegtuigen waarmee u uw reis kunt maken naar de VS. De verschillende maatschappijen bieden verschillende faciliteiten. Bij sommige maatschappijen vindt u zelfs een privé tv-schermpje in de rugleuning van de passagier voor u.
-
ECONOMY CLASS: er zijn drie klassen van zetels en service in een vliegtuig (op de korte afstand is er meestal geen first class). Economy Class is de laagste klasse en ook de meest gebruikte.
- ECONOMY plus: Vaak met iets meer beenruimte dan de standaard economy plaatsen.
-
FIRST CLASS: First Class is de meest luxueuze klasse met heel ruime zetels en een sublieme service. Het prijskaartje is dan ook heel hoog voor deze klasse.
Eten aan boord
Het eten aan boord kan heel verschillend zijn, van bijzonder goed tot zeer slecht. Een leuke website over vliegtuig voedsel vindt u hier -> Airlinemeals
Vliegen met kleine kinderen
Reizen met kleine kinderen is heel verschillend, het ene kind reageert overal goed op terwijl het andere kind de gehele reis niet op zijn gemak is en erg huilerig kan zijn. Het is voor een ouder dan ook moeilijk in te schatten hoe zijn/haar kind reageert. Baby’s betalen vaak maar 10% van de ticketprijs, kinderen vanaf 2 jaar (tot 12 jaar) krijgen 25% korting. Deze laatste hebben dan ook recht op een eigen zitplaats en bagagerecht. Dit in tegenstelling tot de baby’s, wat betekent dat u de extra bagage voor de baby bij uw eigen bagage moet rekenen.
Beenruimte
Verkreukeld uit het vliegtuig stappen. Iedereen kent het gevoel. Vooral lange mensen hebben het soms minder fijn aan boord. Maar er zijn wel degelijk verschillen in beenruimte tussen de diverse luchtvaartmaatschappijen. Vergelijk hieronder.
86 cm. Air France – American Airlines – Lufthansa – Malaysian
84 cm. Alitalia
82 cm. Singapore Airlines – British Midlands – Aer Lingus – Austrian Airlines
79 cm. KLM – British Airways – Iceland Air – United Airlines
76 cm. Quantas – Virgin Atlantic – Delta
74 cm. Easyjet – Go – Ryanair
71 cm. Air 2000 – Gulf Air – Brittania
70 cm. Transavia
Luchtvaartmaatschappijen meten de beenruimte als volgt: de afstand van de voorkant van uw rugleuning tot de achterkant van de stoel voor u.
Roken
Roken is verboden op alle intercontinentale vluchten.
Bevestigen van retourvlucht
Over het bevestigen van een retourvlucht heerst nogal wat onduidelijkheid, is het nu echt nodig? Vaak wordt er niet eens gevraagd naar uw vluchtnummer en dergelijke. Maar aan de andere kant kost het u één telefoontje, en mocht er vertraging zijn of vluchtuitval dan hoort u dat meteen. Dan staat u de andere dag in ieder geval niet voor niets op het vliegveld. Of erger, uw vlucht is eerder vertrokken, en u heeft deze dus gemist.
Vliegangst
U wilt graag naar de VS en durft eigenlijk niet te vliegen? Op de site Turbulentie.nl wordt uit de doeken gedaan hoe u deze angst kunt overwinnen.