Al jaren wilde ik graag de prachtige herfstkleuren van de Indian Summer in de USA gaan bekijken. In oktober 2010 kwam het er dan eindelijk van en hebben we een geweldige vakantie gehad. Onze start was in New York om van daaruit verder te reizen met een huurauto. Omhoog langs de kust, tot in Maine, en daarna weer naar beneden. Uiteindelijk zijn we weer geëindigd met een paar dagen New York.

Natuurlijk hebben we veel prachtig natuurgeweld gezien, want het noordoosten van de VS is ruig en ongerept. En wat een kleurenpracht!

Eén van de andere dingen die in die tijd te ondernemen is een whalewatchtocht.

Vanuit het plaatsje Provincetown op het schiereiland Cape Cod in Massachusetts hebben we een prachtige walvistocht gemaakt naar het naar Stellwagen Bank National Marine Sanctuary De tocht hebben we gewoon ter plekke in de haven geboekt.

hefstkleinWe zaten er in oktober, de tijd dat er de meeste kans is om de walvissen, Humpback whales, te zien. Ze zitten er op een plek die ondieper is en waar er veel voedsel in het water zit doordat er van onderaf vers, voedselrijk, water naar boven stroomt.

Op de boot ging ook een bioloog mee die het e.e.a. kon vertellen, maar het was geweldig om te kijken en luisteren naar alle walvissen. We hadden fantastisch veel geluk want we zagen zeker een stuk of 40 exemplaren die aan alle kanten om de boot heen zwommen en zich niet stoorden aan de (paar) boten die er lagen. We hebben een paar uur rondgehangen en het was echt genieten.

Af en toe kwamen ze zo dichtbij dat je zelfs in de bek kon kijken en de baleinen kon zien; prachtig! Het tochtje werd afgesloten met een geweldige toeter, een soort laag gebrom, van twee van de walvissen.

De tocht was fris (winterjas en muts) maar zeer enerverend. Wij zijn gek op whale-watch tochten, en hebben er al diverse gemaakt, maar deze staat met stip op 1!

walvisklein

© Ivonne Calis

%d bloggers liken dit: