Visum aanvragen USA – De Verenigde Staten gaan strengere visumregels invoeren. Het Huis van Afgevaardigden ging op 08/12/15 met ruime meerderheid akkoord met een strengere controle op de toegangsvoorwaarden voor reizigers uit visumvrije landen. Het wetsvoorstel werd goedgekeurd met 407 stemmen voor en 19 tegen. Voordat de wet daadwerkelijk kan worden ingevoerd moet ook de Senaat haar goedkeuring er nog aan geven. Wanneer dat zal gebeuren is nog niet bekend.

Extra controle

Bent u de afgelopen vijf jaar in Irak, Syrië, Iran of Soedan geweest?  Dan krijgt u straks niet zonder meer een visum. Ook voor dit visum geldt een maximaal verblijf van 90 dagen in de Verenigde Staten. Deze aanvraag moet telkens opnieuw worden ingediend.

Het is bedoeld om de veiligheid in het land te verbeteren. Momenteel kunnen inwoners van 38 landen, waaronder Nederland en België, zonder een visum naar de VS reizen.

Zo’n 20 miljoen mensen maken elk jaar gebruik van het programma. Alleen wie langer dan negentig dagen wil blijven of in het land wil gaan werken, moet tot dusver over een visum voor Amerika beschikken.

Deelnemende landen worden volgens het voorstel verplicht informatie over mogelijke terroristen te delen met de Amerikaanse autoriteiten. Ook moeten alle 38 landen biometrische paspoorten gaan uitgeven. Dat moet voorkomen dat de reisdocumenten worden vervalst. Uw Nederlandse paspoort voldoet al aan deze eisen.

Visum aanvragen USA

Update 29-01-17

Ik kom uit of ben geweest in Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan of Syrië, kan ik gebruik maken van ESTA?

Wij hebben geen invloed op het beleid van President Trump. Wij kunnen helaas dan ook niet het juiste advies geven. Mocht je het een en ander willen uitsluiten dan raden wij je aan contact op te nemen met het consulaat.

Dit is nieuws van 09-12-2015

Visum aanvragen USA na reizen in Irak, Syrië, Iran of Soedan.
Bron: ad.nl

 

%d bloggers liken dit: