USA4ALL kan, als non-profit organisatie, niet zonder haar redacteuren, moderatoren en columnisten. Enthousiaste Amerika liefhebbers die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Wij zetten deze mensen graag in de spotlights, daarmee bereiken wij een aantal doelen; U ziet de gezichten achter de informatieve stukken op de site en ons Amerika forum en wij van USA4ALL tonen onze dankbaarheid!

 

Wie zijn de redacteuren /columnisten bij USA4ALL?

Wop

Wop

Eigenaar / (Eind) Redacteur

Wop versterkte de USA4ALL gelederen in 2001 als webmaster en is mede-eigenaar van USA4ALL. Sinds 1998 heeft hij meer dan 40 staten bezocht . Fotografie is een van zijn passies en dat lijkt ons een uitstekende combinatie met zijn Amerika liefde. Buiten website-beheer en het schrijven van artikelen om, deelt hij zijn Amerika passie dus graag in beeld. Een van zijn favoriete staten is Florida, maar hij kan zich ook uitermate goed vermaken in de ander staten. Meer over USA4ALL en haar doelen leest u hier.

Johan Christians

Johan Christians

Eigenaar / Oprichter

Johan is de oprichter en mede-eigenaar van USA4ALL. In 2010 vertrok Johan naar de Verenigde Staten om zich definitief te vestigen. Hij heeft daarmee unieke kennis van het land opgedaan, die hij graag met anderen deelt. In de jaren daarvoor reisde hij naar meer dan 45 verschillende staten over een periode van 15 jaar. Inmiddels woont en werkt Johan in Missouri, nadat hij eerst een aantal jaren in Florida woonde. Zijn inbreng is informatief, functioneel en kritisch. Amerika is een land van uitersten in veel opzichten. Iets wat toeristen veelal niet realiseren en zeker de moeite van het bekijken waard.

Matthias Galle

Matthias Galle

Redacteur

Mathhias is een zeer enthousiast Amerika en sportliefhebber. Hij schrijft graag online artikels. Zo schrijft hij af en toe voor oa SportAmerika.nl en onderhoud hij de website van Club Brugge. Bovendien heeft Matthias enorme interesse in alles wat met de VS te maken heeft. Hij is er al vaak op reis geweest en spaart eigenlijk vrijwel constant om er opnieuw heen te gaan.

Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk

Columnist

In de rubriek Amerika Culinair neemt Nelleke van Lindonk u mee naar het culinaire deel van de Verenigde Staten. Wie dacht dat Amerika bestaat uit hamburgers & frites zal na het lezen van deze rubriek beseffen dat de realiteit iets anders is. Nelleke laat op verbluffende wijze zien dat The Kitchen van Amerika zich niet in een hoek laat drukken. Met heerlijke Amerikaanse recepten kunt u uw kookkunsten beproeven op The American way!

Marco van den Doel

Marco van den Doel

Redacteur

Marco van den Doel is communicatieadviseur en ontwikkelde zijn liefde voor Amerika toen hij het land in 1994 voor het eerst bezocht. Hij studeerde aan de University of Tennessee in Knoxville. Zijn specialiteit is de Amerikaanse politiek die hij ontwikkelde tijdens het presidentschap van Bill Clinton. In 2008 was hij in Grant Park in Chicago toen Barack Obama zijn verkiezingsoverwinning vierde en schreef over die historische verkiezingen het boek “Barack Obama: Hoop en Verandering?” Geïnteresseerd in het fenomeen Donald Trump en politiek in Washington D.C.? Lees dan mee!

Matthijs Bettman

Matthijs Bettman

Redacteur

Matthijs Bettman is werkzaam in de zorg, maar daarnaast ook fotograaf en heeft al meerdere reizen naar de USA gemaakt en daar ook veel gefotografeerd. Zijn specialiteiten zijn landscapes en cityscapes. In zijn blog ‘‘My story, my experiences” zal hij vertellen over zijn ervaringen in Amerika, zijn voorbereidingen voor zijn (foto)reizen en locaties en zullen er behind the scenes verhalen komen. Volg zijn blogs als jij ook met zeer goede foto’s wilt thuis komen van jou onvergetelijke vakantie!

Laureen de Bres

Laureen de Bres

Redacteur / Verhalenvertelster

Beladen met vooroordelen stapte Laureen in 1993 op het vliegtuig voor een eerste vakantie naar Amerika. Net zoals zoveel mensen had ze geroepen: “Dat land is eigenlijk helemaal niks voor mij. Allemaal rare mensen, kettingzaagmaniakken en zombies!’ Die overtuiging smolt weg zodra ze één voet in dat verre continent had gezet. De onbeschrijflijke weidsheid, de pure, spectaculaire natuur, de brute woestheid van de canyons en bergen, maar ook de servicegerichte Amerikaan met al zijn vriendelijkheid, waren genoeg om Laureen voor eeuwig verliefd te maken op dit grandioze werelddeel. 

Harm de Weert

Harm de Weert

Redacteur / Verhalenverteller

Zijn vakanties, samen met zijn gezin, bestonden vooral uit het bezoeken van grote delen van Europa en Noord Afrika. Harm wilde wel eens wat anders. De keuze is uiteindelijk gevallen op Noord Amerika. Na een eerste rondreis, door het reisbureau georganiseerd, hebben er meerdere zelf geregelde trips naar Amerika plaatsgevonden. De laatste jaren heeft de staat Florida de voorkeur. Als er door Harm over vakanties word gesproken, is Amerika vaak het onderwerp.

Antal Toll

Antal Toll

Columnist

Antal is een oer-Hollandse vrachtwagenchauffeur die zich bijzonder interesseert voor de Amerikaanse politiek en alles daar omheen. Antal is met name actief als columnist als de Presidentsverkiezingen in volle gang zijn. Tijdens de verkiezingen van 2012 reisde Antal af naar Washington D.C. om de verkiezingen en Election Day van dichtbij mee te maken.

Suzanne BergenHenegouwen

Suzanne BergenHenegouwen

Columnist

Suzanne is met haar relatief jonge leeftijd zeer bekend met Amerika en de Amerikaanse sporten. Ze ging er naar High School en speelde er basketbal. Zij houdt voor USA4ALL nauwlettend de interessante ontwikkelingen op sportgebied bij. Haar columns zijn een afspiegeling van wat er leeft in de Amerikaanse sportcultuur. Sportminded? Dan leest u toch mee?

Ook redacteur of columnist worden?

Beschik jij over een goede pen? Waar mooie informatieve stukken over de USA uitkomen? Lijkt het je leuk om je voorliefde voor de USA op een groot platform te delen? Meld je aan als redacteur!

Reisverhaal inzenden

Het kan natuurlijk ook zijn dat u over een goede pen beschikt en dat hier superleuke reisverhalen uitkomen. Uw familie en vrienden smullen altijd van jullie avonturen in de USA. Uiteraard kunt u deze ook delen op USA4ALL. U maakt dan nog kans op een leuke prijs ook!