De Blooming Onion, is bekend van de restaurant keten Outback Steakhouse je kan het als voorgerecht maar ook als bijgerecht eten. Dit gerecht is niet supergezond, maar wel erg lekker! De basis is een ui, gesneden in de vorm van een bloem, vandaar de naam Blooming Onion. Als u eenmaal dit juweeltje heeft geproefd dan, elke keer als u het ziet, voelt u uw smaakpapillen schreeuwen. Geloof ons, voor dit gerecht bezwijkt u gemakkelijk, zeker als u onbedwingbare trek heeft,….
Blooming Onion wordt ook wel Australische Onion genoemd, echter het is nauwelijks bekend in Australië en wordt zelden geserveerd buiten de Verenigde Staten. Bent u al begonnen met te zoeken naar de grootste ui bij een van uw groenteboeren? Wij zijn benieuwd wat u er van vindt. Laat het ons weten in de reacties!
Wat u nodig heeft
- Een scherp mes
- Schuimspaan
- (frituur)pan (diep genoeg om de hele ui onder te dompelen)
- Een groot bord
- Twee, grote schotels voor bloem en eieren
- Een klein schaaltje voor de dip (plaats deze in het midden van de ui)
Ingrediënten
- Een ei
- 1 cup melk
- 1 cup bloem
- 1 1/2 theelepel zout
- 1 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel thijm (naar smaak)
- 2 grote uien
- Koolzaadolie voor de smaak
Bereidingswijze
- Neem de grootste ui di eu kunt vinden. Snijd de bovenkant van de ui er af, ergens tussen de helft en driekwart van de ui (hoe dichter bij helft, hoe makkelijker het wordt). Pel de ui en snijd de wortel er af (Onderkant) en spoel de ui onder koud water en droog deze af.
- Met een groot scherp mes snijdt u de ui in een rechte hoeken, zoals een pizza, maar in plaats van 8 parts, maakt u er tenminste 16 en bij voorkeur 32. Wees voorzichtig, snijdt niet door tot aan de bodem. Ongeveer 2 cm vóór het bereiken van de basis.
- Om de ui tot een Blooming Union te transformeren, haalt u de partjes voorzichtig uit elkaar, als u de ui gedurende twee uur in de koelkast plaatst zal dit het proces versnellen.
- Meng de bloem met het zout, peper, knoflookpoeder en tijm. Bestrooi de ui met bloem en zorg ervoor dat er voldoende hoeveelheid bloem tussen de toppen van de ui terechtkomt. Verwijder de overtollige bloem.
- Dompel de bovenkant van de ui in een mengsel van melk en eieren en bestrooi de ui opnieuw met de bloem die u over hebt. Verwijder overtollig bloem.. Nu is het klaar om te frituren.
- Doe genoeg olie in de (frituur) pan om de ui in zijn geheel onder te kunnen dompelen. Breng olie op hoge temperatuur. Met behulp van een schuimspaan laat u de ui onderste boven in de olie zakken en bakt u deze voor ongeveer 2 minuten. Draai hem en bak voor nog eens twee minuten, draai hem nogmaals om en bak nog 2 minuten.
- Haal hem uit de pan en dep hem droog met keukenpapier en leg de Blooming Union op het bord.
- Met een vork en een mes maakt u ruimte in het midden van de ui, door een paar partjes te verwijderen. Hiermee creëert u plek voor een schaaltje met saus.
Serveer er een lekker suasje bij, geniet, en laat u deze Blooming Onion smaken!