Jaarlijks openen de Verenigde Staten van Amerika een loterij om de felbegeerde greencard te kunnen bemachtigen! Dit jaar is de loterij geopend van 03 oktober 2017 en deze sluit op 07 november 2017 om 12:00PM EST (GMT -5) . Echter het bureau Consular Affairs adviseert niet te wachten tot de laatste mogelijkheid.

Om mee te doen heeft u een goede pasfoto nodig, gelukkig staat er op de website een Photovalidator waardoor het eigenlijk niet fout kan gaan. Meedoen met de greencard lottery (DV-2019) is volledig gratis. Uiteraard kunt u uw “entry” door een derde partij (bv USAFIS) laten verzorgen, maar deze vragen vaak hoge vergoedingen als u eenmaal bent ingeloot.  Lees de verhalen op ons Amerika forum maar eens door.

De enige juiste website om uw geluk te beproeven is: https://www.dvlottery.state.gov/  Jaarlijks worden 50,000 Visa aan willekeurige deelnemers van gekwalificeerde landen verstrekt. De Greencard loterij heet officieel het ‘’Diversiteitsprogramma’’ met de bedoeling een gemêleerd aantal immigranten toe te laten.  Als een land in vijf jaar tijd meer dan 50,000 mensen heeft geleverd, dan mag dat land een bepaalde periode niet meer mee doen met de Greencard Loterij.

Lees hier de instructies

Diversity Visa 2017

Diversity Visa 2019 geopend!

 

%d bloggers liken dit: