Amerikanen zijn gek op statistieken, dol op records in de NBA. De competitie van seizoen 2015-2016 kent kort na de start al enige spraakmakende records. Enkele records zijn zo benoemswaardig dat ze de sportgekke Amerikanen continu bezighouden.

Philadelphia

De Philadelphia 76ers hebben in onlangs een einde gemaakt aan een reeks van 28 nederlagen in de NBA. De formatie van coach Brett Brown rekende voor eigen publiek af met de Los Angeles Lakers: 103-91. Lakers-vedette Kobe Bryant, eind november bekendmaakte na dit seizoen te stoppen, kwam in zijn geboortestad tot twintig punten.

De reeks nederlagen van de 76ers – inclusief het einde van afgelopen seizoen – was de langste in de geschiedenis van de belangrijkste Amerikaanse sporten. Vanaf de start van deze jaargang ging Philadelphia achttien keer onderuit, een evenaring van het record van de New Jersey Nets uit 2009/2010.

Records in de NBA

Warriors

Golden State Warriors blijven ook maar winnen in de NBA. De kampioen van seizoen 14/15 zette ook hun twintigste wedstrijd van dit seizoen in winst om. Dit is het grootste record ooit in de vier grote Amerikaanse sporten. De ploeg van vedette Stephen Curry wonnen in hun 19e wedstrijd met drie punten van de Utah Jazz  (106-103). De Warriors schreven vorige week al historie, om toen het record van vijftien overwinningen op rij sinds de start van de competitie van Washington Capitols (1948-49) en Houston Rockets (1993-94) te verbeteren. Coach Steve Kerr gaat met zijn team daarna ‘gewoon’ door met winnen. ,,Maar dat betekent niet dat we het veld opstappen en dan gegarandeerd winnen’, benadrukte Curry na de winst in Salt Lake City. ‘We moeten er wel wat voor doen, zo bleek ook nu weer.” Dat bleek ook in de opvolgende 20e wedstrijd tegen de Charlotte Hornets die de titelverdediger met 116-99 won. Opnieuw was Curry de uitblinker. Hij maakte veertig punten, 28 in het derde kwart, het vierde kwart kwam hij niet eens meer in actie.

Stephen Curry

Dit is nieuws van 03-12-2015

Bron Nu.nl / Ad.nl /NBA.com

%d bloggers liken dit: